Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde (17)

19 mei 2023

Hermann von Helmholtz voerde met een aantal geleerde tijdgenoten uitvoerige briefwisselingen, zoals met Heinrich Hertz. Op 8 september 1894 is Hermann von Helmholtz overleden. Deze “tijdloze” beschrijvingen over zijn leven, werk en zijn levenswerk kunnen wij van harte aanbevelen aan elke natuurkundige en geïnteresseerde in de geschiedenis van de wetenschap.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (17)

Het zien en visueel waarnemen

Dit beroemde levenswerk mag niet ontbreken in de bibliotheken van universiteiten, hogescholen, medische opleidingen en instituten en hoort zeker thuis in documentatiecentra van optische bedrijven, instellingen en organisaties, die werkzaamheden verrichten in de medische branche.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (17) - 2 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (17) - 3 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (17) - 4

Verzamelaars van postzegels die kiezen voor het aanleggen van een thematische postzegelcollectie met het onderwerp Oogheelkunde kunnen zich telkens laten verrassen op een schat aan educatieve en fascinerende postzegels over allerlei onderdelen binnen het vakgebied van de oogheelkunde en het functioneren van het oog. ISBN 1 85506 949 0, “Hermann von Helmholtz”, Leo Koenigsberger, Thoemmes Press, 2001, 3 delen met in totaal 903 pagina’s. (Wordt vervolgd).