Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde (21)

18 juni 2023

Hij gebruikte zijn referentiefoto’s in een diagnose voor een behandelingspatroon. De meest voorkomende afwijkingen zijn daarmee in driedimensies voor praktisch gebruik vastgelegd. De “Stereoatlas voor Oogheelkundige Pathologie” is ontstaan om een deel van deze geweldige collectie beschikbaar te krijgen voor oogartsen en anderen die werkzaam zijn in het vak van de oogheelkunde.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (21)

Het zien en visueel waarnemen

De samensteller heeft 246 stereoparen kunnen selecteren voor professionele gebruikers. Bij het prachtig uitgevoerde studieboek en referentiebron voor de oogheelkunde is een 3D-kijker toegevoegd om direct aan de slag te gaan. De auteur heeft het geheel verdeeld in 7 gedeelten. Elk deel start met een inleiding en bij elke 3D-foto staat een toelichting op de inhoud van het stereobeeld.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (21) - 2 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (21) - 3 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (21) - 4

Op de eveneens meegeleverde CD-ROM staan aanvullende toelichtingen en plaatjes om te dienen als voorbeelden voor oogartsen. Door de perfecte uitvoering en 3D-foto’s heeft het vakgebied van de Oogheelkunde er een professioneel studieboek bij. ISBN 3-8055-7840-7, “Stereoatlas of Ophthalmic Pathology”, Peter Meyer en Karin U. Löffler, Uitgeverij Karger, 2006, 162 pagina’s + 3D-stereoscopische kijker + CD-ROM. (Wordt vervolgd).