Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (1)

24 februari 2021

Kunstwerken van Maurits C. Escher staan hoog aangeschreven bij kunstliefhebbers, bij wiskundigen en postzegelverzamelaars zijn geïnteresseerd in zijn bijzondere creatieve kunstwerken met ondermeer onmogelijke figuren, geometrische vlakverdelingen en de metamorfose. In onze thematische postzegelcollecties maakt de themaverzameling “M.C. Escher” rondom unieke en fascinerende ontwerpen en creaties, deel uit van het filatelistische hoofdthema “Optische en visuele illusies”.

Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (1)

Maurits Cornelis Escher op postzegels

Regelmatig vinden er groots opgezette en kleinere exposities plaats met kunstwerken, voorwerpen en objecten van één van de beroemdste Nederlandse kunstenaars en graficus Maurits C. Escher (1898-1972). De expositie met werk van Escher in Paleis Soestdijk presenteerde slechts een beperkt overzicht uit zijn omvangrijke oeuvre, maar wel in een authentieke omgeving van het dagelijks leven en werk van personen van het Koninklijk Huis.

De expositie leverde een compacte informatieve catalogus op met afbeeldingen van werken en geschreven belevenissen uit zijn Italiaanse en Baarnse perioden. In het museum “Escher in Het Paleis” in Den Haag zijn werken van M.C. Escher permanent aanwezig en geëxposeerd. In het kader van het grootse evenement Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 werden er activiteiten georganiseerd om Leeuwarden en Friesland meer bekend te maken in Nederland en aan de rest van de wereld.

Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (1) - 2 Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (1) - 3 Filatelistische aandacht voor: Maurits Cornelis Escher (1) - 4

Voor het Fries Museum een unieke aanleiding om extra aandacht te vragen voor één van de beroemdste inwoners van de stad Leeuwarden in de waardevolle en fascinerende expositie “Escher op reis”. Maurits Cornelis Escher was namelijk in dat jaar 120 jaar geleden geboren in de oorspronkelijke locatie Stadspaleis van Leeuwarden, waarin op dit moment het Keramiekmuseum Princessehof is gevestigd. Ook in dit museum is er aandacht voor de beroemde Maurits C. Escher. (Wordt vervolgd).