Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (13)

25 maart 2024

De resultaten van zijn experimenten en de daardoor ontstane uitvindingen op het gebied van elektriciteit en de gerealiseerde vele toepassingen hebben Nikola Tesla wereldberoemd gemaakt. Hij zorgde voor revolutionaire uitvindingen en technische ontwikkelingen in elektrische voorzieningen en praktische toepassingen. Zijn werk zorgde voor een absolute impuls naar het opbouwen van het moderne leven dat wij nu kennen.

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (13)

Geschiedenis elektrische energie

Nikola Tesla (1856-1943) is niet alleen wereldbekend bekend geworden door de aanmeldingen van 112 paten- ten, maar ook door zijn extravagante levensstijl en zijn hang naar een excessieve zelfoverschatting. De grote uitvinder was een bijzondere man en over hem zijn al veel verhalen verschenen in tijdschriften, rapporten, verhandelingen en in korte en uitgebreide biografieën. Wetenschapper, auteur en expert op het gebied van de geschiedenis van wetenschap en techniek W. Bernard Carlson, schreef de uitgebreide en gedetailleerde biografie “Tesla : de uitvinder van elektrische toepassingen”.

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (13) - 2 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (13) - 3 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (13) - 4

Alle gebeurtenissen en feiten uit het leven en werk van Nikola Tesla komen aan de orde en waar beschikbaar maakt de auteur gebruik van foto’s, tekeningen en compacte voetnoten om het geheel extra aantrekkelijk te maken voor vele geïnteresseerden in het onschatbare arsenaal aan uitvindingen door Tesla. Aan het schrijven van de uitgebreide en zeer gedegen biografie over een bijzonder idealistisch en tevens merkwaardig mens zijn een lange studie en groot onderzoek voorafgegaan.

In een inleiding beschrijft de auteur de situatie van Tesla tijdens een zomeravond in New York in het jaar 1894. Journalist Arthur Brisbane was gedreven en had een lange ervaring in het schrijven van spannende journalistische ervaringen. Hij sprak met Tesla over de successen en vroeg hem over zijn visie voor de toekomst. Over dit thema kon Tesla altijd heel enthousiast praten. Achteraf kunnen we helaas constateren dat alle jaren tot het jaar 1894 de meest succesvolle jaren voor Tesla waren op het gebied van inkomen en aanzien in de wereld van innovatieve elektriciteit. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen