Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (4)

26 oktober 2021

Het ging echter bergafwaarts met Nikola Tesla (1856-1943) door verkeerde afspraken en het ontbreken van zakelijk inzicht. Ondanks de vele uitnodigingen die binnen kwamen voor deelname aan wetenschappelijke congressen en evenementen sloeg hij bijna alle uitnodigingen af. Met financiële ondersteuning vanuit zijn geboorteland verbleef hij de laatste jaren van zijn leven in een hotel in Manhattan, NY.

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (4)

Tesla is in alle eenzaamheid in 1943 gestorven.

Hij is in alle eenzaamheid in 1943 gestorven. Direct na zijn overlijden nam de regering van de VS alle documenten en eigendommen van hem in beslag vanwege de situatie van de 2e wereldoorlog. Na zijn dood werd Nikola Tesla echter weer beroemd door de vele complottheorieën. Door zijn schat aan uitvindingen wordt hij gezien als een van de grootste uitvinders.

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (4) - 2 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (4) - 3 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (4) - 4

Naar Nikola Tesla is in 1960 internationaal de eenheid van magnetische fluxdichtheid vernoemd, de tesla met het symbool T. Er bestaan ook meerdere bankbiljetten met een afbeelding van beroemdheid Tesla. In het Tesla Museum in Belgrado bevinden zich zijn persoonlijke bezittingen en zien bezoekers een groot deel van de betekenis van Tesla voor ons leven en samenleving.

Meerdere uitvinders kregen vaak voor hun belangrijke uitvindingen te weinig waardering en werden zelfs uitreikingen van de Nobelprijs onthouden. Enkele namen zijn onder andere Christian Hülsmeyer (radar), Theodore Maiman (laser), Nikola Tesla (wisselstroom), Rosalind Franklin (DNA), en Konrad Zuse (programmeerbare rekenmachine) en nog vele andere personen. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen