Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (5)

27 oktober 2021

De keuze van een liefhebber voor postzegels en het verzamelen ervan voor de opbouw van een thematische postzegelcollectie, krijgt in het algemeen een bijzonder vervolg in de uitvoering van het completeren van de gestartte themaverzameling. Bij het opzetten van de themaverzameling rondom het leven en werk van een persoon zal het al snel blijken dat een ontdekking, uitvinding, vondst, een feit, een activiteit of een gebeurtenis van enige, een grote of wereldkundige betekenis nooit door deze persoon alleen zal zijn gerealiseerd.

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (5)

Een thematische collectie geeft de verzamelaar inspiratie.

Zelfs niet indien daaraan ook nog eens op een persoonlijke titel één van de beschikbare Nobelprijzen wordt toegekend. Veelal is gebleken dat bijvoorbeeld ontdekkingen en uitvindingen in kleine of grote stappen tot stand zijn gekomen, worden gedemonstreerd, aangetoond, beschreven of gaan een onderzoeks- of proeffase in om de echtheid of effectiviteit ervan te testen en te bevestigen.

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (5) - 2 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (5) - 3 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (5) - 4

Bij al deze fasen zijn altijd één of meerdere personen in de vorm van assistentie, advisering, medebeoordeling en productie betrokken. Meerdere succesvolle personen hebben de gekregen waardering en roem gedeeld met die personen. Anderen hielden hun verkregen “rijkdom en verering” voor zichzelf of gingen zelfs met een ontdekking, uitvinding of een vondst door hun assistenten, aan de haal. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen