Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (6)

28 oktober 2021

De thematische postzegelverzamelaar zal bij het opzetten van een themacollectie en het zich stevig verdiepen in de wereld van de gekozen persoon met vreemde situaties in aanraking komen. In de al verzamelde postzegels, postzegelblokken en andere filatelistische stukken rondom de wetenschapper en uitvinder Nikola Tesla treffen we daardoor ook uitgaven aan met afbeeldingen en activiteiten van personen, die in het leven en werk van Tesla een belangrijke rol hebben gespeeld, zoals de rol van Thomas Alva Edison (1847-1931).

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (6)

Het complete “maakproces” was in zijn brein opgeslagen.

Bij het bedenken, ontwerpen en realiseren van apparaten en toestellen gebruikte Tesla geen schaalmodellen en constructietekeningen. Het complete “maakproces” was in zijn brein opgeslagen en van elk detail was hij op de hoogte. Hij was zelfs al vooraf op de hoogte van onderhoudsschema’s van zijn apparaten die hij vervaardigde.

Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (6) - 2 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (6) - 3 Filatelistische aandacht voor: Nikola Tesla (6) - 4

In zijn gedachten was hij al vroeg in zijn leven bezig met het ontwerpen van apparaten, die voor hun ronddraaiende onderdelen gebruik maken van wisselstroon als energiebron in plaats van de eerder beschikbare gelijkstroom. Elektromotoren en -generatoren, die met wisselstroom worden bedreven, waren volgens de geleerden in de tijd dat Tesla er in zijn gedachten al mee bezig was, volledig ondenkbaar. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen