Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (19)

11 januari 2024

De ontwikkeling en de komst van digitale technieken is ook in de wereld van multimedia niet ongemerkt binnengekomen en geïntroduceerd. Er is een ware revolutie ontstaan in de tot dat moment bestaande en gebruikte druk-, beeld- en bewerkingstechnieken. Het gebruik van digitale technieken en systemen is explosief gestegen en heeft geleid tot een geheel nieuwe aan-pak van de producties en technieken in de film-, video- en tv-industrie.

Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (19)

Het gebruik van digitale technieken en systemen is explosief gestegen.

En natuurlijk heeft deze ontwikkeling invloed op onze huidige kennis en ervaringen in het totale ontwerp- en uitvoeringsproces. Er zijn geheel nieuwe kleurbewerkingsvormen ontstaan waarmee beelden tot op pixelniveau bewerkt kunnen worden. Analoge beelden krijgen een geheel nieuwe betekenis en uitstraling met hulp van de digitalisering.

Nieuwe methoden, begrippen en benamingen hebben hun weg gevonden in theorie en praktijk voor film, video en televisie. De auteurs van het stevige informatieve boek “Game of Colors” geven een beeld van alle onderdelen, achtergronden en begrippen in moderne productieketens voor foto, film, video, televisie en VFX in theorie, praktijk en toepassingen.

Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (19) - 2 Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (19) - 3 Filatelistische aandacht voor: Radio-TV-Video-Geluid-PC (19) - 4

De inspiratie en inspanningen om dit studie- en referentieboek samen te stellen is enkele jaren geleden ontstaan tijdens een internationale conferentie, met vertegenwoordigers van vooraanstaande bedrijven, organisaties en instituten uit de vakgebieden multimedia en filmproducties, over opvallende nieuwtjes en innovaties in de multimedia-industrie.

De auteurs bundelden, bewerkten en beschreven ook eigen kennis en ervaringen Om de omvang van de publicatie te beperken zijn kunstzinnige aspecten van het ontwerpen en bewerken van digitale beelden buiten beschouwing gelaten. Ondanks de beperking is een zeer interessant studieboek ontstaan voor alle personen werkzaam in de multimedia, beeldbewerking en visuele beeldeffecten. Ook voor docenten en studenten multimedia draagt de inhoud van dit boek bij aan het verkrijgen van kennis over het vakgebied en de vele toepassingen. (Wordt vervolgd).