Filatelistische aandacht voor: Thomas Alva Edison (5)

26 december 2022

De veelzijdigheid aan uitvindingen en ontdekkingen door Thomas Alva Edison levert de postzegelverzamelaars een schat aan onderwerpen en thema’s op waarvoor bij vele postadministraties postzegels zijn ontworpen en uitgegeven. De OF-thematische postzegelcollectie met een speciale aandacht voor Thomas Alva Edison en de vele feiten en gebeurtenissen in zijn werk en leven heeft een uiterst gevarieerde opbouw. Door zijn jacht naar octrooien zijn er vele contacten ontstaan met anderen.

Filatelistische aandacht voor: Thomas Alva Edison (5)

Thomas Alva Edison (1847-1931)

De vele mooie ontwerpen op het formaat van de postzegel of postzegelblok zorgen voor een aantrekkelijk en boeiend geheel. Zo had Nikola Tesla (1856-1943) direct interesse in een aanbod van Edison om in zijn bedrijf te komen werken en emigreerde in 1884 naar de USA om in dienst te treden bij Edison, maar die relatie was van korte duur en eindigde met een stevig conflict met Edison al in 1885.

Filatelistische aandacht voor: Thomas Alva Edison (5) - 2 Filatelistische aandacht voor: Thomas Alva Edison (5) - 3 Filatelistische aandacht voor: Thomas Alva Edison (5) - 4

Tesla startte een eigen bedrijf met de steun van George Westinghouse. Tesla bezat een groot aantal patenten, die hij verkocht aan zijn nieuwe partner. Dankzij de kennis en ervaring van Tesla kon Westinghouse zijn wisselstroomsystemen verder ontwikkelen om daarmee de concurrentiestrijd met Edison te winnen. Voor Westinghouse lukte dat. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen