Filatelistische aandacht voor: Venus als symbool (2)

19 juni 2021

Over de unieke vondst van de Venus van Willendorf en andere imponerende vondsten uit de steentijd is een informatief boekje verschenen. Op de voorzijde van dit mooi uitgevoerde boek is de 3D zegel door het vierkante raampje in de omslag zichtbaar. De Oostenrijkse Post zorgde voor nog meer spektakel door het tevens opnemen van een velletje met 8 frankeergeldige postzegels met beelden van de Venus van Willendorf in meerdere standen en details.

Filatelistische aandacht voor: Venus als symbool (2)

Venus van Malta

De postzegels hebben een frankeerwaarde van elk 55 eurocent en kunnen gebruikt worden voor de post. De auteurs van het boekje geven de lezers een gedetailleerd beeld over de steentijd in het algemeen en over ontwikkelingen en vondsten uit de steentijd in Oostenrijk. Door de vele illustraties en overzichten is dit boekje zeker geschikt om alles te weten te komen over een tijd die 2.500.000 jaar geleden begon.

Filatelistische aandacht voor: Venus als symbool (2) - 2 Filatelistische aandacht voor: Venus als symbool (2) - 3 Filatelistische aandacht voor: Venus als symbool (2) - 4

Een leerzaam boekje voor gebruik in het onderwijs, voor individueel gebruik en voor alle postzegelverzamelaars. De lenticulaire techniek werd voor het eerst in 1903 door F.E. Ives genoemd onder de naam “Parallax-Stereogram” in zijn aanvraag voor een patent. ISBN 978-3-902543-68-4, “Steinzeit in Österreich”, Peter Hammermüller, Ferrytells Verlag, 2008, 33 pagina’s met negen originele Oostenrijkse postzegels. In meerdere landen zijn Venuspostzegels uitgegeven, die behoren tot de collectie.


Gerelateerde artikelen