Foto’s van Werner Richner brengen emotie in beelden

1 mei 2022

Saarlouiser Werner Richner werkt sinds 1984 als freelance fotograaf, publicist en reisjournalist. Zijn reizen voeren hem over de hele wereld en zijn foto's zijn gepubliceerd in ruim 70 geïllustreerde boeken op groot formaat en in meer dan 200 fotorapportages voor binnen- en buitenlandse tijdschriften.

Foto’s van Werner Richner brengen emotie in beelden

Zwischen Himmel und Erde

Tot en met 22 mei 2022 is in de Ludwig Galerie Saarlouis onder de titel “Tussen hemel en aarde” een forse hoeveelheid foto’s van fotograaf Werner Richner te zien. De samenstellers van de expositie kozen voor een thematische indeling, omdat Richner oog had voor de details in zijn voorstellingen. Hij houdt zich intensief bezig met het spirituele erfgoed van de mensheid.

Zijn kunst bevindt zich altijd in een spanningsveld tussen de mens, natuur en cultuur. Onder verschillende kijkhoeken en omstandigheden observeert en fotografeert hij zijn objecten en motieven. Zijn foto's zijn authentiek en vooral zijn portretten van jonge en oudere mensen van over de gehele wereld maken sprekende indrukken met hun zeggingskracht, die de fotokunstenaar ons in zijn werken onthult.

Zijn blik en gevoel voor reductie en momenten van licht zijn zichtbaar in zijn composities van bijvoorbeeld kleurrijke strandhuisjes en meesterlijke geometrische vlakverdelingen. De variaties binnen zijn fotografische oeuvre geven bezoekers inspiratie om ook eens anders te kijken bij bezoeken aan oude bunkers, moderne gebouwen, rotsen, industriële erfenissen en gekromde plafonds in historische gebouwen. De groot formaat foto's van Werner Richner brengen magie over uit landschappen, gebouwen, portretten van mensen en uit de architectuur.

ISBN 978-3-942279-40-6, “Zwischen Himmel und Erde”, Werner Richner, Claudia Wiotte-Franz, Monika Kaspar, Ludwig Galerie Saarlouis, 2022, 200 pagina’s, € 29.

Ludwig Galerie Saarlouis, Alte-Brauerei-Straβe, D-66740 Saarlouis, www.saarlouis.de/ludwiggalerie.


Gerelateerde artikelen