Wiskundige verwondering te zien in reizende expositie

26 april 2022

Vanaf 2 juni 2022 gaat in het gebouw van de Oude Universiteitsbibliotheek Leiden de nieuwe IMAGINARY tentoonstelling in Nederland van start. In België start de parallel tentoonstelling enkele maanden later. De organisatie is in handen van het Platform Wiskunde Nederland in samenwerking met Nederlandse universiteiten en ondersteund door partnerorganisaties.

Wiskundige verwondering te zien in reizende expositie

IMAGINARY: pracht en kracht van wiskunde

In België is het Platform Wiskunde Vlaan-deren de drijvende kracht. Gedurende het gehele schooljaar 2022-2023 kan de tentoonstelling “IMAGINARY: pracht en kracht van wiskunde” bezocht en beleefd worden. Op elke locatie zijn gratis rondleidingen voor schoolklassen en andere belangstellenden beschikbaar.

Wiskundige verwondering te zien in reizende expositie - 2

In de opstellingen, waar wiskunde en kunst elkaar ontmoeten, zijn talrijke kwaliteitsposters, een reeks 3D-objecten, puzzelopstellingen en meerdere interactieve apps, waar je als bezoeker mee aan de slag kunt gaan via touchscreens. Wiskunde is verrassend en divers, aansprekend mooi en kent verbluffende toepassingen! Voor informatie kijk op www.imaginarymaths.nl.

Oude Universiteitsbibliotheek, Rapenburg 70, 2311 EZ Leiden, 2 juni tot en met 25 juli 2022.
Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135, 6525 AJ Nijmegen, 4 tot en met 24 september 2022.


Gerelateerde artikelen