Goed zien vormt basis voor betrouwbare waarnemingen

18 mei 2019

Meer dan 90 procent van alle zintuiglijke waarnemingen, respectievelijk indrukken, ervaren wij door onze ogen. Meer dan 80 procent van onze kennis en herinneringen hebben wij via onze ogen opgebouwd en daarna in ons geheugen opgeslagen en zij stimuleren en activeren ons bij meer dan 70 procent van onze activiteiten. Daarmee is het 100 procent duidelijk dat wij zuinig moeten zijn op onze ogen.

Goed zien vormt basis voor betrouwbare waarnemingen

Ratgeber Gutes Sehen

Een regelmatig bezoek aan de oogarts voor controle van ons gezichtsorgaan is daarom te adviseren. Diagnostische controle- en meettechnieken voor het vaststellen van onder meer het gezichtsvermogen, gezichtsscherpte (visus), dieptezien, het testen van contrast en het vaststellen van reacties op strooilicht “kijken” naar de kwaliteit van het zien.

Dankzij de laser en bijbehorende laserapparatuur is het mogelijk om bepaalde oogziekten vast te stellen, te behandelen of te corrigeren. Achtergronden voor het zelf controleren van de kwaliteit van het zien en de grondbeginselen uit de oogheelkunde zijn gedetailleerd beschreven in de raadgever “Gutes Sehen”.

Een publicatie over gezonde, zieke en hulpmiddelen voor oogcorrecties. Het geheel is een vraagbaak voor personen die vooraf op de hoogte willen zijn van preventiemogelijkheden en correctiemiddelen om op het juiste gewenste niveau te kijken en willen weten welke bedreigingen er zijn.

ISBN 978-3-924865-27-6, “Ratgeber Gutes Sehen”, Kathrin Lüdtke, Germa Press Verlag, 1995, 245 pagina’s.


Gerelateerde artikelen