Hedendaagse kunst smaakt naar meer in collectie Würth (1)

6 juni 2020

De nieuwste tentoonstelling met moderne kunst in de Collectie Würth in het museum Kunsthalle Würth toont bezoekers uit een zeer omvangrijke kunstcollectie de kunstzinnige veelzijdigheid ervan: het spectaculaire, het rustige, het gevestigde en de nog steeds aanwezige ambitie om de collectie verder uit te bouwen. In de tentoonstelling in Schwäbisch Hall zijn ongeveer 170 grotendeels nieuw verworven werken uit de hedendaagse kunst te zien.

Hedendaagse kunst smaakt naar meer in collectie Würth (1)

Lust auf mehr

Er zijn werken van Georg Baselitz, Christo, David Salle, Alex Katz, Anselm Kiefer, David Lynch, Tony Cragg, Maria Lassnig, Frank Stella, Günther Uecker, Paul McCarthy, Dieter Roth, A. R. Penck, Yngve Holen, Felix Droese, Markus Lüpertz en Michael Sailstorfer en meerdere internationaal bekende kunstenaars te zien in deze tweede expositie van de sinds 1960 nieuw verworven moderne kunst onder de vrij vertaalde titel “Zin in meer” tot en met 20 september a.s.

Het eerste deel van de collectietentoonstelling over de nieuwste aanwinsten van hedendaagse kunst sinds de jaren zestig, onder de titel “Waar het oog reiken kan” in 2018/19, wordt nu gevolgd door het tweede deel met de geselecteerde aanwinsten, die beiden nieuwe richtingen inslaan binnen de collectiestructuur en ook bestaande sterke punten belichten en vooruit denken.

Hedendaagse kunst smaakt naar meer in collectie Würth (1) - 2
Het moderne gebouwencomplex van het museum Kunsthalle Würth in Schwäbisch Hall (D).

De show toont het werk van bijna 70 baanbrekende artiesten met vooral kunst uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. De Amerikaanse kunstenaars nemen veel ruimte in, waaronder de oude meesters als Peter Halley, David Lynch, Sam Francis en John Baldessari. Kunstenaars als Frank Stella, David Salle, Robert Rauschenberg en Julian Schnabel getuigen ook van de overvloed aan artistieke benaderingen die van de VS naar Europa stroomden. (Wordt vervolgd).

ISBN 978-3-89929-385-2, “Lust auf mehr”, C. Sylvia Weber, Swiridoff Verlag, 2019, 232 pagina’s.

Kunsthalle Würth, Lange Straβe 35, 74523 Schwäbisch Hall (D), www.kunst.wuerth.com.


Gerelateerde artikelen