Hedendaagse kunst smaakt naar meer in collectie Würth (2)

13 juni 2020

Ze zorgen tevens voor nieuwe tinten binnen de Würth-collectie en geven er verrassende accenten aan. Met zijn toegewijde acquisitiestrategie in drie richtingen - verleden, heden en toekomst - breidt ondernemer Reinhold Würth zijn collectie voortdurend uit en ontwikkelt deze verder. Dankzij de kennis van en ervaringen in de kunst van de directrice van de omvangrijke Collectie Würth, C. Sylvia Weber, en haar enorme betrokkenheid bij de strategie van Würth bij het bereikbaar maken van de kunstcollecties voor het grote publiek en voor elke persoon die kunstenaars en kunstwerken zou willen bestuderen.

Hedendaagse kunst smaakt naar meer in collectie Würth (2)

Lust auf mehr

De expositie “Lust auf mehr” is een ontdekkingsreis door het kunstspectrum van de jaren zestig tot de huidige periode. Door de moderne inrichting van het museum in Schwäbisch Hall en de grote en hoge expositiezalen zijn de kunstwerken extra aantrekkelijk in beeld gebracht. Ook de verschillende niveaus in het complex en de grote trappen naar de expositiezalen geven bezoekers veel verrassende perspectieven in de opstellingen.

Bezoekers zullen verrast zijn door de vele zeer grote kunstwerken van onder andere David Salle, Peter Halley en Sam Francis. Door de huidige gezondheidssituatie zijn er geen rondleidingen en aanvullende activiteiten niet mogelijk. Een individueel bezoek is wel mogelijk. Heel bijzonder is de museumwinkel en het naastgelegen café voor de gebruikelijke drankjes en koek bij de koffie. Alle musea van het Würth-concern zijn vrij toegankelijk. (Wordt vervolgd).

Hedendaagse kunst smaakt naar meer in collectie Würth (2) - 2
De storm, Johannes Vetter, 2012, olieverf op doek, 190 x 220 cm, collectie Würth, nr.17804.

ISBN 978-3-89929-385-2, “Lust auf mehr”, C. Sylvia Weber, Swi-ridoff Verlag, 2019, 232 pagina’s.

Kunsthalle Würth, Lange Straβe 35, 74523 Schwäbisch Hall (D), www.kunst.wuerth.com.


Gerelateerde artikelen