Hedendaagse kunst smaakt naar meer in collectie Würth (3)

14 juni 2020

De expositie is ingedeeld in acht secties, die overigens los van elkaar bezocht kunnen worden. Met deze expositie laat Würth de bezoekers ervaren dat de collectie een brede opbouw krijgt met aandacht voor schilderkunst, grafische kunst en sculpturen. Ook is er een veelheid aan technieken en materialen in gebruik bij de kunstenaars. In de getoonde werken is dit gebruik te zien.

Hedendaagse kunst smaakt naar meer in collectie Würth (3)

Lust auf mehr

De kunstcollectie van Würth omvat meer dan 18.000 werken vanaf de 16e eeuw tot en met de moderne en hedendaagse kunst uit zelfs de 21e eeuw. De collectie bevat momenteel voornamelijk schilderkunst en de kunst van sculpturen. De gehele collectie groeit nog steeds en het grafische werk is tevens in de belangstelling gekomen. De kunstwerken worden regelmatig in de 14 musea en de dependances van de Würth-groep getoond. Het museum Kunsthalle Würth werd in 2001 voor het publiek geopend.

Bij de expositie verscheen een rijk geïllustreerde catalogus. Het mooie, dikke en waardevolle boek start met een uitgebreide inleiding over de opzet en inhoud van de expositie. Het tweede artikel gaat over het verzamelen van kunst en in het bijzonder door Reinhold Würth en over het bouwen en inrichten van een museum. Daarna volgen acht bijdragen over de secties in de expositie. Bij elke sectie heeft de auteur een aantal kunstenaars genoemd en zijn werken ervan afgebeeld, zoals de secties “De realiteit van fotografie”, “Het huis als symbool” en “Kunst en Politiek”.

ISBN 978-3-89929-385-2, “Lust auf mehr”, C. Sylvia Weber, Swi-ridoff Verlag, 2019, 232 pagina’s.

Hedendaagse kunst smaakt naar meer in collectie Würth (3) - 2
Many Loops, One Black, Alexander Calder, 1972, gouache op papier, 78 x 58 cm, collectie Würth, nr. 18116.

Kunsthalle Würth, Lange Straβe 35, 74523 Schwäbisch Hall (D), www.kunst.wuerth.com.


Gerelateerde artikelen