Het ABC van kleuren voor de ontwerpers en fotografen

15 augustus 2017

Iedereen heeft in het dagelijks leven wel te maken met kleur. Tijdens ontspanning, het werk, het vermaak en sport en zelfs in de slaap ervaren wij kleuren onbewust en in bepaalde situaties bewust en dwingend. In het algemeen is bekend dat kleuren ons gevoel, stemming, houding en gedrag kunnen beïnvloeden. Ook hebben de meesten wel een “lievelingskleur” en zullen personen ook een kleur kunnen noemen waarbij zij zich niet prettig voelen.

Het ABC van kleuren voor de ontwerpers en fotografen

Das ABC der Farbe

De psychische en fysiologische waardering van kleuren is een ingewikkelde materie en vraagt om een gedegen studie van de grondbeginselen van de kleurentheorie en ervaringen in de praktijk van de kleurenleer. Auteur en docent Markus Wäger heeft een prachtig boek samengesteld waarin alle aspecten van de theorie en de praktijk van kleur op een heldere en gedetailleerde wijze zijn behandeld en voorzien is van kleurrijke details ter ondersteuning van de theorie.

De kleurkeuze en kleurgebruik in de praktijk zijn ondersteund door groot formaat kleurenfoto’s. In zeven hoofdstukken is alles over kleur behandeld op basis van de onderwerpen Licht, Kleur, Kleurwaarneming, Kleur en eigenschappen, Kleursystemen, Kleurgebruik en Kleur in de praktijk.

Daarnaast bevat het studieboek een ABC-indeling met een interessante uitleg en verdieping van alle bestaande woorden en begrippen over kleur in theorie en praktijk. Elk item uit het ABC van kleuren is overzichtelijk behandeld over een linker en rechter pagina van het opengeslagen boek. Het waardevolle studieboek sluit af met een uitgebreid trefwoordenregister en een klein overzicht met referentiebronnen.
Een studieboek voor creatieve personen.

ISBN 978-3-8362-4501-2, “Das ABC der Farbe”, Markus Wäger, Rheinwerk Verlag, 2017, 393 pagina’s.


Gerelateerde artikelen