Het Donders Instituut viert 200 jaar hersenwetenschap

8 augustus 2018

In 2018 organiseert het Donders Instituut het 200e geboortejaar van wetenschapper Franciscus Cornelis Donders (1818-1889), één van de grondleggers van de hersenwetenschap. Deze wereldberoemde Nederlandse oogarts en wetenschapper was een pionier op het gebied van de hersenwetenschap en de experimentele psychologie. Ter ere van F.C. Donders heeft het Donders Instituut dit jaar al meerdere evenementen georganiseerd. Voor de rest van het jaar staan er nog een aantal gepland.

Het Donders Instituut viert 200 jaar hersenwetenschap

Donders Institute Nijmegen

Op 18 september vindt het festival “Who’s afraid of neuroscience?” plaats, op 24 oktober “Kids Demo’s” en in november is er een publiekslezing. Als hoogleraar fysiologie en geneeskunde is F.C. Donders vooral bekend geworden door resultaten van zijn onderzoek naar oogafwijkingen als myopie, hypermetropie, presbyopie en het functioneren van accommodatie. Hij onderzocht cognitieve processen en snelheid van reageren binnen deze processen bij verwerking van prikkels in ons brein. Kijk voor info op www.ru.nl/donders. Het Donders Instituut maakt onderdeel uit van de organisatie van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Het Donders Instituut viert 200 jaar hersenwetenschap - 2
Franciscus Cornelis Donders aan zijn bureau met op de achtergrond een borstbeeld van Hermann von Helmholtz. Voor het wetenschappelijke werk van Von Helmholtz had Donders belangstelling.

Donders Institute, Montessorilaan 3, NL-6525 HR Nijmegen.


Gerelateerde artikelen