Het geheim van het tekenen van optische verwisselingen

5 januari 2024

Met het doe- en leerboek in de hand en de zin en tijd erbij is het al snel mogelijk om als een ‘professional’ de eerste optische illusies te tekenen. Dankzij de heldere instructies en enkele belangrijke lijntjes en onafgemaakte modellen, kan iedereen van jong tot ouder direct aan de slag. De eindresultaten zullen de beginnende graficus versteld doen staan. En meteen volgt het tweede voorbeeld.

Het geheim van het tekenen van optische verwisselingen

Die Kunst des Zeichnens für Kinder

De bezitter van de publicatie leert om realistisch en vakkundig illusies te tekenen. Van onmogelijke trappen en fascinerende illusies tot verbazingwekkende 3D-effecten: met de gemakkelijk te begrijpen oefeningen worden motieven snel getekend. Er is ook voldoende ruimte in het boek voor het opzetten van eigen ontwerpen. In principe is dit eerste boek het perfecte werkboek voor kleine kunstenaars en degenen die er één willen worden.

De kleine tekenaar kan zeker wat hulp gebruiken bij het lezen en begrijpen van sommige instructies. In de titel staat dan ook aangegeven dat deze publicatie bedoeld is voor gebruik door kinderen in de privésfeer of binnen een schoolse opvang of in het klassikaal onderwijs tijdens de eerste lessen tekenen.

Afhankelijk van de leeftijd van de kleine kunstenaar is er soms hulp nodig bij het lezen en begrijpen van de inleiding over het onderwerp en het begrijpen van enkele teken technische grondbeginselen. Op basis van enkele modellen van graficus M.C. Escher maken de kleine kunstenaars kennis met enkele van zijn ontwerpen met optische illusies. Het vervolg is in een tweede boek te zien.

ISBN 978-3-7358-9055-9, “Die Kunst des Zeichnens für Kinder”, Gecko Keck, Frechverlag, 2023, 96 pagina’s.


Gerelateerde artikelen