Het museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan

23 augustus 2022

De basis voor het ontstaan van Museum Villa Mondriaan is gevormd door het vertellen in woorden en beelden van het levensverhaal van de jonge Piet Mondriaan. Het museum toont altijd het vroege werk van Piet Mondriaan en zijn leermeesters, maar ieder half jaar zet Villa Mondriaan zijn werk in een nieuwe context. Dat zorgt voor een aantrekkelijke afwisseling voor de vaste bezoekers van Villa Mondriaan in Winterswijk.

Het museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan

Ter gelegenheid van Piet Mondriaans 150e geboortedag organiseert het museum drie tijdelijke exposities met werk van zijn goede vriend Simon Maris en twee hedendaagse talenten, die net als Mondriaan vanuit de Achterhoek de wereld veroveren. Tot en met 25 september 2022 toont Villa Mondriaan in de expositie “Mondriaan en Maris: De erfelijke last van Simon Maris” de raakvlakken bij de start van twee kunstenaarscarrières en de verschillende kunstenaarsfamilies. Rond 1900 raken Mondriaan en Maris bevriend in Amsterdam. Beiden vinden hun eigen weg.

Het museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan - 2

Tot en met 26 februari 2023 zijn de exposities “Joris Laarman: Maker Chairs” en “Louise te Poele: Into the Pleasure Dome” te zien. Louise te Poele kijkt naar de rol van de mens in relatie tot de natuur en realiseert haar werken op basis van haar observaties, fantasie en ervaringen. Ontwerper Joris Laarman laat zien hoe technologie en ambacht kunnen samengaan. De expositie toont een selectie van 3D-geprinte stoelen die als een puzzel in elkaar gezet worden. Kijk voorafgaand aan een bezoek naar de openingstijden.

Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, NL-71071 NC Winterswijk, www.villamondriaan.nl.


Gerelateerde artikelen