Het toepassen van digitale kleur in theorie en praktijk

20 juni 2018

De serie studieboeken in de “Bibliotheek voor de Mediale Wereld” werd onlangs uitgebreid met het compacte studieboek Digitale Farbe. Door de omvang en prijs van het studieboek is het boek direct geschikt voor individueel gebruik en kunnen alle antwoorden op vele gestelde vragen in het boek genoteerd worden. De praktische opzet van het studieboek valt meteen op door een grote hoeveelheid kleurrijke afbeeldingen, tabellen en grafieken en de heldere behandelingen van grondbegrippen van kleurenleer, zien en waarnemen.

Het toepassen van digitale kleur in theorie en praktijk

Digitale Farbe

De auteurs behandelen de theorie en praktijk van het toepassen van kleur in de mediale wereld en specifiek in de productie van digitale en geprinte media. Het onderwerp “digitale kleur” is behandeld in drie op elkaar aansluitende hoofdstukken met de titels “Kleurenzien”, “Kleursystemen” en “Toepassingen van kleur”. Het geheel sluit af met een gedeelte voor het bespreken van de antwoorden op de vragen, een overzicht van websites met aanvullende informatie, een literatuuroverzicht en een uitgebreid trefwoordenregister.

De inhoud van dit studieboek is geschikt voor opleidingen op allerlei niveaus, waarin kleur een rol speelt. Ook voor zelfstudie en professionele personen heeft dit boek veel te bieden om kennis over kleurgebruik in de media op te frissen. Bijzonder is de start van de behandeling van kleur dat begint met het fenomeen van kleurenblindheid en een kleurtestplaatje. Extra aandacht is er voor kleursystemen, kleurwaarneming en voor het testen en kiezen van kleuren.

ISBN 978-3-662-54606-2, “Digitale Farbe”, Peter Bühler, Patrick Schlaich en Dominik Sinner, Springer Verlag, 2018, 105 pagina’s.


Gerelateerde artikelen