Hologram geeft tijdschrift een extra visuele dimensie

1 oktober 2017

Als eerste en tot nu toe enige commerciële onderneming in Nederland ontwerpt en produceert Dutch Holographic Laboratory in haar vestiging te Eindhoven hologrammen in diverse uitvoeringen, productietechnieken en voor vele toepassingen. Het bedrijf werd in april 1983 opgericht door Walter Spierings en heeft inmiddels grote erkenning gekregen bij nationale en internationale opdrachtgevers. Al direct na de start van zijn onderneming werkte Walter Spierings samen met universiteiten en optische bedrijven aan onderzoeksprojecten om altijd over actuele opnametechnieken te kunnen beschikken.

Hologram geeft tijdschrift een extra visuele dimensie

Dutch Holographic Laboratory Eindhoven

Hij ontwerpt, vervaardigt en levert holografische opnameapparatuur, de zogeheten holoprinters. De onderneming DHL past voortdurend de nieuwste productie en ontwikkelingen toe om de hoogste kwaliteit aan fascinerende driedimensionale afbeeldingen in de oppervlakte van het platte vlak te realiseren. De algemene belangstelling voor grote exposities is gewijzigd in kleine compacte opstellingen, die overigens ook kunnen rekenen op bijzondere belangstelling van bezoekers van musea, exposities, evenementen en science centra.

Hologram geeft tijdschrift een extra visuele dimensie - 2 Hologram geeft tijdschrift een extra visuele dimensie - 3 Hologram geeft tijdschrift een extra visuele dimensie - 4

Het bedrijf adviseert ook in commerciële, educatieve, artistieke en technologische toepasbaar-heid van holografie, holografische producten en holografische systemen. Hologrammen zijn onder andere gerealiseerd voor DAF, Philips, Akzo, Bayer, Nissan, Mercedes, Siemens, Sony, Panasonic, HP, Heineken, GlaxoWellcome en voor reclamedoelen en voor onderscheidingen. DHL legt zich ook toe op het maken van 3D-beelden met andere 3D-technieken.


Gerelateerde artikelen