Hologrammen zorgen steeds voor magische verrassingen

5 juni 2018

Door een schenking van een grote collectie hologrammen en holografische producten in de verzameling Günther Dausmann beschikt de gemeente Prien aan de Chiemsee in Zuid-Duitsland over een mooie en waardevolle verzameling van 130 objecten, waaronder diverse historische unikaten. De schenker geldt als een internationaal leidende pionier van de holografie.

Hologrammen zorgen steeds voor magische verrassingen

Galerie im Alten Rathaus Prien

Nog tot en met 1 juli 2018 is een deel van de geheel gerestaureerde verzameling van hologrammen te bewonderen. Spectaculair is het getoonde hologram met een oppervlakte van 3 m², dat aangelicht wordt door een laserstraal. De collectie is tevens aangevuld met hologrammen uit de collectie van Hugues Souparis en met voorbeelden van bankbiljetten met hologrammen. De hologrammen en holografische foliën op bankbiljetten zorgen voor een optimale beveiliging tegen vervalsingen.

Hologrammen zorgen steeds voor magische verrassingen - 2 Hologrammen zorgen steeds voor magische verrassingen - 3 Hologrammen zorgen steeds voor magische verrassingen - 4
Voorzijde van de catalogus van de expositie met een titelstickerhologram, dat gerealiseerd is door Stanislovas Zacharovas bij Geola Digital Ltd. in Litouwen.

Bij de expositie verscheen een compacte catalogus met wetenswaardigheden over holografie. Galerie im Alten Rathaus, Alte Rathausstrasse 22, D-83209 Prien am Chiemsee, www.galerie-prien.de.


Gerelateerde artikelen