Ideeën Leonardo da Vinci omgezet in echte machines

28 juli 2017

In de tentoonstelling “Leonardo da Vincis Maschinen”, tot en met 10 september 2017 te zien in het authentieke stationsgebouw van het Kulturbahnhof Halberstadt, tonen de bedenkers ervan een groot aantal modellen van machines en constructies, die door Leonardo da Vinci (1452-1519) bedacht, uitgewerkt en beschreven zijn.

Ideeën Leonardo da Vinci omgezet in echte machines

Leonardo da Vincis Maschinen

Naast Leonardo’s interesses voor natuur- en geesteswetenschappen, gezondheidszorg en de filosofie, was hij vooral universeel uitvinder. De modellen in de tentoonstelling, die gebouwd zijn volgens originele basisontwerpen, laten bezoekers op een fascinerende wijze kennismaken met en genieten van zijn originaliteit en genialiteit.

Bij de expositie is een catalogus beschikbaar met afbeeldingen van de getoonde stukken en originele tekeningen. Door de inhoud van de rijk geïllustreerde catalogus kunnen de ontwerpen ook besproken worden tijdens diverse lessen op scholen. De auteur van de catalogus heeft een aantrekkelijke indeling gemaakt bij haar bespreking van de modellen. Aandacht is er tevens voor het bijzondere leven van deze kunstenaar, uitvinder en wetenschapper.

Ideeën Leonardo da Vinci omgezet in echte machines - 2 Ideeën Leonardo da Vinci omgezet in echte machines - 3 Ideeën Leonardo da Vinci omgezet in echte machines - 4

“Leonardo da Vincis Maschinen”, Annette Lobbenmeier, Galerie Edition, 2009, 102 pagina’s.

Kulturbahnhof Halberstadt, Bahnhofstraße 13, D-38820 Halberstadt, www.kulturbahnhof-halberstadt.de, www.leonardo-ausstellung.de.


Gerelateerde artikelen