Studie- en referentieboek oculaire en visuele fysiologie

15 juli 2017

In het algemeen bevatten de meeste studieboeken voor een studie Oogheelkunde veel complexe en gedetailleerde benaderingen van alle eigenschappen en fysiologische kenmerken van alle onderdelen van het systeem van zien, verwerken en waarnemen van visuele beeldprikkels. Voor docenten en studenten een ideale situatie om dit vakgebied te bestuderen en om zich voor te bereiden op een succesvolle afsluiting ervan.

Studie- en referentieboek oculaire en visuele fysiologie

Ocular and Visual Physiology

Auteur Simon Skalicky heeft gebruik gemaakt van eigen ervaringen in zijn studietijd en het beschikbare studiemateriaal bij het inhoud geven van zijn studie- en referentieboek “Ocular and Visual Physiology”. Er is daardoor een uiterst waardevol en praktisch gericht boek ontstaan en zijn toch alle aspecten en onderdelen uit de oogheelkunde behandeld. De fysiologie, studie van de biologische wetenschap van organismen, is één van de hoekstenen voor de studie Oogheelkunde, Optometrie, Orthoptist en de Perceptuele neurowetenschap.

De inhoud is daardoor bijzonder geschikt voor beide groepen, de studenten Oogheelkunde en praktiserende personen werkzaam in het uitgebreide onderzoeks- en vakgebied van Oogheelkunde. Het boek bevat leer- en referentiestof in 25 hoofdstukken. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal klinische correlaties en een referentielijst. Het boek is geïllustreerd en heeft een overzichtelijke vormgeving.

ISBN 978-981-287-845-8, “Ocular and Visual Physiology”, Simon E. Skalicky, Springer Verlag, 2015, 366 pagina’s.