Illusionistische beelden van Ronald Schimmel

23 december 2021

In de afscheidsexpositie van de De Ketelfactory onder de titel “de Reis”, vanwege een nieuwe bestemming van de unieke behuizing, is er extra aandacht voor het visueel stimulerende werk van kunstenaar Ronald Schimmel. Hij behoort tot de groep kunstenaars van het eerste uur. Op een van de wanden van de expositieruimten realiseerde Schimmel de wandschildering “Zwarte Zon” (2009).

Illusionistische beelden van Ronald Schimmel

De Ketelfactory Schiedam

Beeldveranderingen in de combinatie van wazige en scherpere gekleurde kleinere en grotere cirkels op de wand komen via het netvlies van de toeschouwer spontaan tot stand. Er ontstaan in een zekere mate van ontspanning steeds weer nieuw gevormde cirkels met andere kleuren en helderheid. Er treedt de ervaring van het ontstaan van nabeelden op het netvlies plaats.

Illusionistische beelden van Ronald Schimmel - 2 Illusionistische beelden van Ronald Schimmel - 3 Illusionistische beelden van Ronald Schimmel - 4

De kunstenaar gebruikt geen projectie omdat het dynamische effect op een natuurlijke wijze ontstaat in het hoofd van de toeschouwer. Tijdens de kerst- en oud & nieuw-perioden zijn er extra openingstijden. Volgens de planning eindigt de expositie op 16 januari 2022. Alle bezoekers ontvangen de publicatie "De Reis" gratis. Voor alle kunstliefhebbers is er tevens nog een verrassing in één van de bedrijfshallen van het bedrijf te ervaren.

De Ketelfactory, Hoofdstraat 42, NL-3114 GG Schiedam, www.deketelfactory.nl.


Gerelateerde artikelen