In de vakantie kennismaken met wiskundige constructies

12 september 2018

In onze zomervakantie aan het meer van Annecy (F) bezochten wij een bijzondere betonnen constructie op het Plateau van Glières. Het enorme sculptuur is gebouwd naar een ontwerp van de Franse beeldhouwer Émile Gilioli (1911-1977) en symboliseert de zon in een hand. Het bouwwerk werd op 2 september 1973 officieel overgedragen aan de plaatselijk overheid en is toegankelijk voor bezoekers.

In de vakantie kennismaken met wiskundige constructies

Émile Gilioli ontwierp betonnen constructie voor het Plateau van Glières.

In de direc-te omgeving is een bezoekerscentrum ingericht met beelden en materialen uit die oorlogsperiode. De constructie is werkelijk indrukwekkend en een bezoek waard. Rondom de locatie van het monument zijn diverse wandelingen uitgezet, waardoor de unieke constructie vanuit diverse perspectivische richtingen kan worden bekeken. Voor wiskundigen een extra uitdaging om de locatie te bezoeken en te onderzoeken!

In de vakantie kennismaken met wiskundige constructies - 2
Beelden van een Nationaal Monument ter ere van de strijd van het Franse verzet tegen het Vichy-regime en het Duitse leger in een periode tussen 31 januari en 26 maart 1944 op het Plateau van Glières in de Hoog-Savoy op 1435 meter hoogte.


Gerelateerde artikelen