Sensaties voor de zintuigen in actief ervaringsmuseum

13 september 2018

Maak uw reizen naar vakantiebestemmingen extra ontspannen en aantrekkelijk met een tussenstop in een ervaringsmuseum of kunstmuseum. Daarmee krijgen uw reizen een extra dimensie op het gebied van cultuur en kunst en worden er gelegenheden bezocht waar een exclusieve reis toch te ver en te kostbaar is. Twee vliegen in één klap en een uitgesproken kans op unieke belevenissen. Bij ons bezoek aan museum Illusoria-Land in Hettiswil (CH) vonden wij een prospectus van het Sensorium in het Zwitserse dorp Rüttihubelbad.

Sensaties voor de zintuigen in actief ervaringsmuseum

Sensorium im Rüttihubelbad

Meer dan 70 opstellingen nodigen bezoekers uit tot experimenteren om daarmee de zintuigen te prikkelen en soms tot het uiterste. Het Sensorium heeft binnen- en buitenopstellingen. In het ervaringsmuseum is het zelf uitproberen een eerste vereiste om het onderzoeken, ontdekken en zelf uitvinden te bevorderen.

Sensaties voor de zintuigen in actief ervaringsmuseum - 2 Sensaties voor de zintuigen in actief ervaringsmuseum - 3
Plaatjes van activiteiten in het Sensorium.

Het Sensorium als concept werd ontwikkeld op basis van de innovatieve ideeën van de in Duitsland geboren Hugo Kükelhaus (1900-1984). Hij was naast meubelmaker en leraar, ook auteur, filosoof, kunstenaar en wetenschapper. In een industriële technische wereld wist hij het menselijke aspect centraal te stellen, door enerzijds zintuigen te activeren en anderzijds apparaten en opstellingen te ontwikkelen, die daaraan konden bijdragen. Zijn levenswerk wordt voortgezet in vergelijkbare musea en sciencecentra.

Sensorium im Rüttihubelbad, Rüttihubel 29, CH-3512 Walkringen, www.sensorium.ch.