Jeroen Henneman toont zijn nieuwe werken in Bergen NH

27 maart 2023

Museum Kranenburgh in het Noord-Hollandse Bergen toont in de tentoonstelling “Jeroen Henneman - Het leven der dingen” tot en met 9 april 2023 de veelal wonderlijke kunstuitingen van Jeroen Henneman. Eigenheid, nieuwsgierigheid en het experiment zijn typeringen voor de kunstenaar Jeroen Henneman (1942). Hij blijft zich voortdurend verbazen over de wereld om hem heen en haalt daaruit zijn inspiraties. Afbeelding: Wallpaper, 1998 (detail), Jeroen Henneman; Collectie Museum Voorlinden, Wassenaar, c/o Pictoright Amsterdam 2022.

Jeroen Henneman toont zijn nieuwe werken in Bergen NH

Museum Kranenburgh

Een onbevangen verwondering, humor en luchtigheid, maar ook een onderzoekende geest, vormen een basis voor het vinden van de grenzen van optische waarneming. Ook deze typeringen vormen de basis in Hennemans werk en beschrijven tevens de mens Henneman. Zijn sculpturale werk, maar ook zijn installaties, schilderijen en tekeningen getuigen van een open blik en belangstelling voor zowel de grote schaal van de openbare ruimte en de stad, als de wijze waarop ons oog er gestuurd wordt door het kleinste detail.

Hij speelt met het visuele verschijnsel van optisch bedrog. De expositie omvat een selectie van autonome kunstwerken uit het oeuvre van de kunstenaar, van omstreeks medio jaren 1960 tot en met zijn meest recente werk. De selectie van kunstwerken kwam tot stand in nauw overleg tussen artistiek directeur van Museum Kranenburgh Colin Huizing en kunstenaar Jeroen Henneman.

Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, 1861 CR Bergen NH, www.kranenburgh.nl.


Gerelateerde artikelen