Kleur heeft invloed op sfeer en woonplezier

14 juni 2013

Met kleur creëert men licht en donker, een warm gevoel of koude rillingen. Kleur beïnvloedt stemmingen en roept herinneringen op. Woon- en verblijfruimten kunnen door kleur ongezellig en onvriendelijk ervaren worden of krijgen juist veel waardering door de gebruikers bij het toepassen van een juist kleurpalet.

Kleur heeft invloed op sfeer en woonplezier

Wohnen mit Farbe

In het nieuwe boek over wonen met kleur geeft de auteur in samenwerking met een aantal kleurendeskundigen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, welke rol kleur speelt bij het inrichten van verblijfruimten. De keuze voor de kleurvariaties in het boek kwam mede tot stand vanuit de inhoud van het creatieve tijdschrift “Marie Claire Maison”.

Woonexperts en inrichters laten zien dat felle kleuren ook kunnen zorgen voor een harmonische inrichting van een woonkamer. Maar ook perfect op elkaar afgestemde kleuren zijn de basis voor harmonie en gezelligheid. Voor elke kleurdeskundige en architect is er wel een voorbeeld in dit boek te vinden om direct naar de praktijk om te zetten. De auteur laat ook de kleur van meubels en andere stukken in de ruimte meeliften in de kleurbalans.

Het boek begint met de behandeling van het verschijnsel kleur en beschrijft de eigenschappen en werking van kleur in onze visuele perceptie en de psychologische achtergronden van kleur. Uiteraard bespreekt de auteur de keuze en de vooroordelen voor een bepaalde kleur en geeft praktische tips voor presentaties. Een praktijkboek voor kleurdeskundigen.

ISBN 978 3 7667 1744 3, “Wohnen mit Farbe”, Bridget Bodoano, Callwey Verlag, 2008, 160 pagina’s


Gerelateerde artikelen