Kleuren ordenen en spelen met kleuren

4 juni 2013

De creatieve vormgeving van het boekje met praktijkvoorbeelden en informatie over kleurgebruik en een set van zeven kaarten met elk negen losse gekleurde kaartjes staat al borg voor een waardering door kleurontwerpers en kleurgebruikers. Het kleine boekje en de kleurkaarten zijn opgenomen in een handig doosje om het geheel ordelijk bij de hand te hebben. De unieke set hoort absoluut thuis op de ontwerptafel van de binnenhuisarchitect, de kleurdeskundige en kleuradviseur. Het geheel is bedoeld als interactief middel voor leerlingen, studenten en gebruikers in de dagelijkse praktijk van kleuradvies en kleurgebruik.

Kleuren ordenen en spelen met kleuren

Farben ordnen, mit Farben spielen

Voor kleuropleidingen en kleurdemonstraties hebben docenten een uiterst handige educatieve set voor snel resultaat. Door de losse gekleurde kaartjes in een willekeurige setting uit te leggen op een tafel kan de gebruiker alle voorgestelde stappen en opdrachten in het informatieve boekje op de juiste wijze uitvoeren en veel leren van de ervaring. Daarmee wordt het inzicht vergroot en leert de gebruiker op speelse wijze systematisch om te gaan met kleur.

Zelfs voor gevestigde deskundigen is dit pakket voorbeelden zeer de moeite waard om al opgedane kennis en ervaringen te toetsen aan de wijze waarop de auteur kleur behandelt. Hij definieert de namen van kleuren en speelt met de kleurcirkel en -driehoek. Stelt vragen over de kleur van voorwerpen in de omgeving en laat de gebruiker op een bepaalde wijze zelf de kleuren in de natuur beschrijven. Hij stimuleert, activeert en inspireert daarmee telkens het nadenken en beslissen.
Het leerzame en praktisch bruikbare boek is ook leverbaar in een Engelse versie.

ISBN 978 3 7212 0321 6, “Farben ordnen, mit Farben spielen”, Moritz Zwimpfer, Verlag Niggli, 2006, 5e druk, 72 pagina’s


Gerelateerde artikelen