Kleuren bepalen de sfeer van onze woninginrichting

12 oktober 2017

Het zelf inrichten van de eigen woning en het kiezen van kleur voor de “vier” wanden en de meubels is voor velen een reuze uitdaging geworden. Natuurlijk is de keuze voor bepaalde kleuren en combinaties van kleuren bepaald door de persoonlijke ervaringen en de opgebouwde kennis over kleur en kleurgebruik. Door het praktisch gerichte boek Farbtrends en vele getoonde modelinrichtingen en aanbevelingen kunnen creatieve personen hun keuzes bevestigd zien of ideeën opdoen voor de nieuwe gekleurde inrichting van hun woning.

Kleuren bepalen de sfeer van onze woninginrichting

Farbtrends

De kleurenexpert Axel Venn heeft met hulp van zijn partner Janina Venn een boek samengesteld met voorbeelden van gerealiseerde woninginrichtingen aan de hand van de nieuwste kleuren- en inrichtingstrends. Maar voordat zij praktisch aan het werk gaan volgen er eerst als een opwarmer een aantal prikkels om zich te verdiepen in de psychologische aspecten van kleur, licht, warmte en ruimte. Het wonen is een actief proces.

Af en toe rusten we uit, maar beweging is beter dan stilstand en beleven is mooier dan afzien. De auteurs geven ook aan dat bepaalde kleurcombinaties mensen vanuit hun ervaringen goed doen. Lezers ervaren wetenswaardigheden over de verschillende waarnemingsvormen van mensen: hoe belangrijk zien, voelen, ruiken en horen voor ons optimale welbevinden verantwoordelijk zijn. In bepaalde situaties beïnvloeden kleuren ook de stemming waarin personen zich bevinden. Een uitstekend inspirerend boek voor inrichters en om alvast ideeën samen uit te werken.

ISBN 978-3-7667-1990-4, “Farbtrends”, Axel Venn en Janina Venn - Rosky, Callwey Verlag, 2012, 128 pagina’s.


Gerelateerde artikelen