Kleurige afbeeldingen gaan onverklaarbaar bewegen

8 juli 2016

Aan de merkwaardige verschijnselen van de optische illusies en andere fenomenen van spontaan bewegende vlakverdelingen en visuele constructies valt op verrassende wijze veel te beleven bij het kijken ernaar. Voor het nieuw verschenen boek heeft de ontwerper van de omslag een prachtig en visueel krachtig werkend schijfje met een lenticulaire afbeelding ontworpen.

Kleurige afbeeldingen gaan onverklaarbaar bewegen

Unglaubliche Optische Illusionen

Door de afbeelding naar links en rechts te bewegen komt het ontwerp in beweging en ontstaan er fascinerende bewegingseffecten. Het boek bevat meer dan 90 verbluffende bewegingseffecten in kleurrijke fantasie en herkenbare figuren. De ogenschijnlijk als stilstaande motieven ontworpen constructies gaan spontaan trillen en zetten ons brein aan tot verbazing en ongeloof. Om de effecten zwak of sterk te kunnen zien wordt de specifieke afbeelding in het boek bewogen of de kijkers bewegen hun hoofd.

Elke individue zal het optredende visuele effect anders ervaren en reageren. Het boek bevat een breed spectrum aan bewegingsillusies, die in vijf hoofdtypen zijn verdeeld. Het zijn figuren die als 3D-illusies verschijnen, chaotische trillingen, cirkelvormige bewegingen, samentrekkende en afbeeldingen met verschuivende bewegingen. Voor het zien en ervaren van de bewegingen in de afbeeldingen hoeven geen hulpmiddelen gebruikt te worden. Een aantal illusies zijn direct te ervaren, terwijl voor andere voorbeelden meer tijd genomen moet worden voordat het effect zichtbaar wordt. Een verfrissende inhoud voor een geweldige visuele ervaring.

ISBN 978-1-4748-1836-0, “Unglaubliche Optische Illusionen”, Parragon Books, 2016, 96 pagina’s.


Gerelateerde artikelen