Visuele illusies en andere wonderlinge figuren

6 juli 2016

Klassieke visuele illusies, fascinerende grafische afbeeldingen, onmogelijke situaties, figuren en objecten, alsmede verbluffende optische verwisselingen mogen zich telkens weer verheugen in een grote belangstelling bij een deel van het publiek. Visuele illusies zorgen voor verbazing en verwondering bij het zien ervan. Het andere deel van het publiek kent het verschijnsel van visuele illusies van het af en toe zien ervan of is nog niet op de hoogte van het fascinerende spel dat met optisch bedrog gespeeld wordt.

Visuele illusies en andere wonderlinge figuren

Optische Illusionen

In het geheel nieuwe boek met een nieuwe opzet zijn nagenoeg alle klassieke en moderne visuele illusies en verschijnselen op een frisse, overzichtelijke, verrassende en inspirerende wijze samengebracht. De samensteller van het boek heeft een mooie schat aan niet eerder gepubliceerde visuele illusies opgenomen en besproken. De soorten illusies, onmogelijkheden en andere visuele verschijnselen bespreekt de auteur in zestien hoofdstukken, zoals in de onderwerpen spiraal- en lijnillusies, onmogelijke figuren, stereogrammen, spiegelingen, schaduwen, dubbelzinnige figuren, trompe l’oeil, toevallige illusies en anamorfosen.

Heel bijzonder zijn de vertekeningen op de gewone straat met een enorme verbluffende echtheid. Onze ogen worden werkelijk bedrogen terwijl wij er bovenop staan! Met soms heel eenvoudige voorwerpen ontstaan soms zeer spectaculaire illusies. Het boek geeft voorbeelden om te ervaren en te kijken naar de dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

ISBN 978-3-7723-1477-3, “Optische Illusionen”, Martin Simon, Franzis Verlag, 2008, 224 pagina’s.


Gerelateerde artikelen