Kleurrijke optische illusies inspireren eigen creativiteit

20 februari 2017

De opvallend kleurrijke opmaak van het nieuwste boekje met optische illusies van uitgeverij Usborne Publishing zal zeker elke lezer op één of andere wijze inspireren om ook zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van nieuwe illusies of het variëren in al bestaande ontwerpen. Zowel de auteur, de tekenaars en de opmaker van het pocketboekje kozen voor 50 illusionistische afbeeldingen met in het algemeen eenvoudige vormen en contouren.

Kleurrijke optische illusies inspireren eigen creativiteit

50 Optical illusions

Zelfs voor de fanatieke verzamelaars van visuele en optische illusies biedt de inhoud van het boekje verrassende nieuwtjes en leuke variaties op een aantal klassieke illusies, het spel met geometrische constructies en het verschijnsel van onmogelijke figuren. Telkens vindt de lezer aan de rechterzijde de tekening met de voorgestelde optische illusie. Elke tekening is voorzien van één of meerdere vragen of een korte opdracht.

Op de achterzijde van de tekening staat de oplossing of een toelichting op het optisch bedrog. Zelfs de oplossingen zijn verrassend en inspirerend. Er is niet een bepaalde indeling of een volgorde van het verschijnsel om ons op het verkeerde been te zetten. Wel geeft de auteur een toelichting op het gebruik van het boek. De lezer kan na het ingeven van een bepaalde website een aanvullende schat aan afbeeldingen en wetenswaardigheden over optisch bedrog en optische illusies raadplegen. Daarmee krijgt deze uitgave een extra educatieve betekenis voor het gebruik in de school.

ISBN 978-1-4749-0358-5, “50 Optical illusions”, Sam Taplin, Usborne Publishing, 2015, 112 pagina’s.


Gerelateerde artikelen