Optische illusies zorgen voor heftige visuele bewegingen

14 februari 2017

Met de inhoud van het boek “Movement Illusions” presenteert de redactie een serie van ruim 90 spiritueel ogende optische en visuele illusies. De kijker heeft geen speciale kijktechniek of hulpmiddel nodig bij het beoordelen en doorgronden van de gepresenteerde kleurrijke plaatjes. In het algemeen komen de voorstellingen spontaan in beweging. Het is overigens gewenst om voor voldoende licht te zorgen, waardoor de combinaties van kleuren en vormen tot hun recht komen.

Optische illusies zorgen voor heftige visuele bewegingen

Movement Illusions

De bewegende illusies zijn gegroepeerd rondom vijf herkenbare vormen van spontane en gemanipuleerde bewegingen. Er zijn paginagrootte afbeeldingen met driedimensionale figuren en constructies, beelden die bewegen in vele richtingen, illusies die opkomen in volledige rotatie, een categorie van samentrekkende vormen en spontaan opende en sluitende bloemvormen.

Meerdere illusies zijn ook gebaseerd op klassieke geometrische illusies van rechte, schuine en kromme lijnen. Bij elke afbeelding staat een opdracht of een aanwijzing. De samenstellers van het boek geven bij een introductie over de geboden kleurrijke afbeeldingen beschrijvingen met een aantal handige tips en kijktechnieken om illusies op de juiste wijze en in alle rust te kunnen bekijken.

Is er onder bepaalde omstandigheden toch sprake van een probleem bij het volledig zien van gepresenteerde optische illusies, dan zijn er een aantal aanwijzingen, die er voor kunnen zorgen dat alle geheimen in de illusie bekend worden. Het ingebonden boek is perfect verzorgd en heeft een extra aantrekkelijke uitstraling aan de voorzijde door de ronde 3D-sticker, uitgevoerd in de lenticulaire beeldtechniek. Een mooi boek voor de eigen boekcollectie Illusies.

ISBN 978-1-4748-0432-5, “Movement Illusions”, Parragon Books, 2015, 96 pagina’s.


Gerelateerde artikelen