Optische en visuele illusies zorgen voor veel verrassing

12 februari 2017

Het rijk geïllustreerde boek met de kleurrijke titelpagina bevat een verrassende en vooral fascinerende selectie van bekende en populaire optische en visuele illusies. Het zijn er ruim 350, die gegroepeerd zijn in herkenbare categorieën van verschijning als grootte, vorm en achtergrond, afstand, perspectief, kleur, beweging, nabeeld, onmogelijke figuren en andere verschijnselen.

Optische en visuele illusies zorgen voor veel verrassing

Optical Illusions - 350 puzzles

Een interessante verzameling visuele puzzels om onze waarneming sterk op de proef te stellen en om te ervaren dat onze hersenen de weg volledig kwijtraken. Bij elke afbeelding vindt de lezer een uitleg, een toelichting of een opdracht. Daar waar nodig is er een oplossing van het raadsel, het probleem of de puzzel weergegeven. Speel met camouflage, verborgen teksten en dubbele afbeeldingen. De inhoud van het dikke boek bestaat overigens uitsluitend uit een verzameling van kleine en grotere zwart-wit-afbeeldingen.

De auteur beschrijft in zijn inleiding de term optisch bedrog en geeft aan dat zelfs de Griekse bouwmeesters op de hoogte waren van de mogelijkheden van het visuele bedrog bij onze waarneming van grote bouwwerken. Zelfs voor de doorgewinterde verzamelaar van optische illusies bevat dit boek nieuwe plaatjes en verbazingwekkende variaties op bekende geometrische en perspectivische optische illusies. Zorg dat ook u in het bezit komt van dit waardevolle kijk- en spelletjesboek voor school en thuis.


Gerelateerde artikelen