Kunst van Paul Delvaux te zien in het museum La Boverie Luik

25 maart 2024

Vanaf 4 oktober 2024 tot en met 16 maart 2025 realiseert museum La Boverie in het kader van het jubileumjaar van het surrealisme een grote kunstexpositie gewijd aan de Belgische kunstenaar Paul Delvaux. Kunstschilder Paul Delvaux (1897-1994) is een belangrijke vertegenwoordiger van de Belgische schilderkunst in de 20e eeuw en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een surrealistische kunststroming met Belgische wortels.

Kunst van Paul Delvaux te zien in het museum La Boverie Luik

Museum La Boverie in Luik

De expositie in Luik is een absolute aanrader voor liefhebbers van het oeuvre van Delvaux met zijn werelden van treinen en trams en zijn vele vrouwen, die in bepaalde situaties en verschijningsvormen zijn schilderijen zo bijzonder maken.

Bezoekers zullen betekenisvolle elementen van de wereld van Paul Delvaux ontdekken aan de hand van schilderijen, tekeningen en objecten, die onderling of met het werk van andere kunstenaars worden geconfronteerd. Paul Delvaux is een meester uit de Belgische en internationale schilderkunst, die het ontdekken waard is.

Kunst van Paul Delvaux te zien in het museum La Boverie Luik - 2 Kunst van Paul Delvaux te zien in het museum La Boverie Luik - 3

Museum La Boverie, Parc de la Boverie 3, B-4020 Luik, www.expo-pauldelvaux.com.


Gerelateerde artikelen