Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (6)

14 maart 2024

Thematisch postzegelverzamelaars brengen in hun zegelcollecties de wetenschap, techniek, kunst en cultuur dicht bij elkaar. Veelal vinden zij in hun collecties door de grote diversiteit aan beschikbare en zelf gekozen subthema’s en subonderwerpen met de bijbehorende afbeeldingen nieuwe ontdekkingen, die telkens samengebracht worden op enkele vierkante centimeters. Het zijn juist deze kleine beeldwereldjes, die het verzamelen zo boeiend en fascinerend maakt.

Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (6)

Het zijn de kleine beeldwereldjes, die het verzamelen zo boeiend en fascinerend maakt.

Schijn en werkelijkheid in de geschiedenis en in het dagelijks leven van nu zijn nauw met elkaar verbonden in het geheel van mens en maatschappij en in de relatie tussen feit en nep, waar en onwaar. Binnen een uitgebreidere postzegelcollectie zijn al deze genoemde kenmerken en aspecten zichtbaar in de afbeeldingen en de teksten op postzegels en -blokken.

Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (6) - 2 Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (6) - 3 Filatelistische aandacht voor: De menselijke schedel (6) - 4

Raakvlakken zijn er tussen “De menselijke schedel” als onderwerp voor de opzet van een thematische verzameling en de vak- en interessegebieden geneeskunde, psychologie, neurologie en menskunde en bijbehorende wetenschappers, uitvinders, specialisten en ontdekkers. En natuurlijk tussen een eigen keuze van verzamelaars om het gekozen thema breder op te zetten. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen