Kunstliefhebbers waarderen projecten van Ottmar Hörl

18 augustus 2017

Het 30-jarig jubileum van de wijndagen in het gebied van de zuidelijke wijnstraat rondom de centraal gelegen Duitse stad Landau in der Pfalz heeft in 2017 een extra kunstzinnige dimensie gekregen door de 70 beschermengelen van Ottmar Hörl.

Kunstliefhebbers waarderen projecten van Ottmar Hörl

Wein und Ottmar Hörl

In samenwerking met kunstenaar Ottmar Hörl koos de organisator van dit jubileum voor het plaatsen van 70 gouden zittende Engeltjes op en bij de beroemde arcaden van het bijzondere drie verdiepingen hoge historisch bouwwerk van het Frank-Loeb huis in Landau/Pfalz. Zo ontstond automatisch een unieke dialoog tussen de kunst van het maken van wijnen om te proeven en het verrassende kunstproject om visueel te bewonderen.

Dankzij de grote vleugels van de denkende engel met een stralende gouden kleur, ontstond er op het binnenplein van het huis een opvallend contrast tussen het heden en het verleden. Bezoekers beleefden veel plezier aan de kunstinstallatie. Tijdens de duur van dit wijn- en kunstevenement waren op grote foto’s ook resultaten van andere projecten van kunstenaar Ottmar Hörl te bewonderen.

Bij het 30-jarig jubileum “Wijn en Kunst” verscheen een herinneringsboekje met enkele artikelen over het evenement en de kunstexpositie “Heaven’s Aid” en een gedetailleerd overzicht over de baanbrekende en gedurfde kunstprojecten van de kunstenaar.

Van een groot aantal projecten geven vooral de overzichtsfoto’s een beeld van de fascinerende uitstraling van gerealiseerde projecten, zoals de Dürer-hazen (7000 stuks) op de grote markt in Nürnberg, de 400 Goethe-figuren op het voorterrein van de Goethe-Universiteit in Frankfurt am Main, de 10.000 gekleurde uilen in Athene, de 800 Luther-figuren op de markt van Wittenburg en de 1000 stokstaartjes in de vrije natuur. De mooi uitgevoerde catalogus “Wein und Ottmar Hörl” is gedrukt in een gelimiteerde oplage.


Gerelateerde artikelen