Kunstzinnige benaderingen van vrede vanuit het geloof

11 juni 2018

Het Bisdom Münster belicht het thema van vrede in het vijfluik “Vrede: vanaf het verleden tot het heden” met een eigen expositieontwerp in het historische gedeelte in het LWL-Museum. Met meer dan 100 geleende kunststukken en objecten uit internationale collecties met afbeeldingen en uitstralingen uit de cultuurgeschiedenis is een expositie ingericht op basis van christelijke ideeën voor het invullen van vrede.

Kunstzinnige benaderingen van vrede vanuit het geloof

Frieden. Wie im Himmel so auf Erden?

Met de opstellingen geeft deze expositie voor bezoekers aanzetten voor antwoorden op de vragen: “Wat is een christelijke vrede?” en “Welke vredeskracht gaat er uit van het christendom?” Een bijbehorend cultureelprogramma maakt het voor deelnemers mogelijk om zich te verdiepen in de onderwerpen. De ontwerpers hebben een diversiteit aan schilderijen, objecten, documenten, buttons, sculpturen en kleine historische gebruiksvoorwerpen samengebracht in een prachtige expositie.

Een fors uitgevoerde catalogus bevat een schat aan toelichtende rijk geïllustreerde artikelen en uitgebreide besprekingen van stukken in de expositie. Of het voeren van oorlog gerechtvaardigd is kunnen bezoekers met eigen ogen zien en in alle rust beoordelen. Er is tevens een kinderboek beschikbaar.

Kunstzinnige benaderingen van vrede vanuit het geloof - 2 Kunstzinnige benaderingen van vrede vanuit het geloof - 3

ISBN 978-3-95498-384-1, “Frieden. Wie im Himmel so auf Erden?”, Thomas Flammer, Viktoria Weinebeck en Thomas Fusenig, Sandstein Verlag, 2018, 288 pagina’s.

Een expositie van het Bisdom Münster te gast in het LWL - Museum voor Kunst en Cultuur, Domplatz 10, D-48143 Münster, www.friedensausstellung-muenster.de.


Gerelateerde artikelen