Kunstzinnige zussen spelen hoofdrol in de eigen werken (2)

21 februari 2019

Zij moeten dan als tegenprestatie de foto’s op het bekende witte vlakje ondertekenen of van een tekst voorzien. Het duo heeft al een zeer grote hoeveelheid Polaroid’s verzameld. In de expositie worden er vele getoond. Aan de in 2012 gehouden voorstelling in het museum Völklinger Hütte is een interessante catalogus gekoppeld. De catalogus is verkregen voor een leuke prijs via de webshop van het museum. De inhoud ervan geeft een beeld van dit duo in de ruige situatie van de gebouwen, installaties en terreinen.

Kunstzinnige zussen spelen hoofdrol in de eigen werken (2)

Futuring - Eva & Adele

De geweldige metamorfose van de heftig werkende hoogovens en de staalproductie naar een hoogwaardig industriemuseum vormde de ideale achtergrond voor de metamorfose van twee personen in een wandelend museum. De catalogus bevat meerdere artikelen en wetenswaardigheden over Eva & Adele. Bijzonder is het uitgewerkte kostuumplan voor diverse optredens bij onder andere de evenement Mono 2012 en documenta 2012.

De directeur van Völklinger Hütte Meinrad Maria Grewenig hield een pittig interview met Eva & Adele. Overal waar zij komen vallen ze op en worden veelal met gemengde gevoelens beoordeeld of zijn een hoogtepunt bij kunstliefhebbers. Zij zorgen telkens voor spraakmakende berichten in de pers en worden door iedereen volop gefotografeerd of gefilmd. De catalogus bevat een eindartikel met een kunstzinnige beschouwing over dit unieke fenomeen en over achtergronden hoe zij tot de kunstuiting zijn gekomen. Kijk op www.voelklinger-huette.org.

ISBN 978-3-88423-416-7, “Futuring - Eva & Adele”, Meinrad Maria Grewenig, Wunderhorn Verlag, 2012, 96 pagina’s.


Gerelateerde artikelen