Leven en werk van schilder Van Gogh in een stripboek

31 maart 2015

Het leven van Vincent van Gogh ging niet over rozen, was onstuimig en eenzaam. In de vorm van een stripverhaal is het levensverhaal van Van Gogh in beeld gebracht en van de bijbehorende teksten voorzien. Het beeldverhaal laat jongeren en natuurlijk ook geïnteresseerde volwassenen op een interessante en educatieve wijze zien en beleven hoe de kunstenaar Vincent van Gogh heeft bijzonder geworsteld met zijn gezondheid, de zin van het leven en zijn strijd om uiteindelijk een wereldbekende kunstschilder te worden.

Leven en werk van schilder Van Gogh in een stripboek

Vincent van Gogh

Samen met hem wordt gereisd door Brabant, Londen, de Borinage, Parijs en Zuid-Frankrijk. Daarbij wordt hij telkens ondersteund door zijn broer Theo. In het beeldverhaal zijn meerdere bekende werken van hem verwerkt. De twee bedenkers en samenstellers van dit educatieve beeldverhaal hebben tevens een aantrekkelijk lespakket ontwikkeld. Inmiddels is er een flinke serie stripboekjes voor onderwijsdoeleinden beschikbaar.

De stripboekjes zijn ontwikkeld door Jan Kragt en Marc Verhaegen en worden uitgegeven door Stichting Eureducation. In het programma zijn momenteel onder andere beschikbaar ‘Het geheim van Michiel de Ruyter’, ‘Strijd tegen het water’, ‘Strijd om New York’, ‘De vliegende Hollander’ en ‘Brandgevaar’. Voor scholen en docenten zijn de stripboeken en de lespakketten voor speciale prijzen te bestellen. Zie ook de informatie op www.eureducation.nl.

ISBN 978-90-811314-8-3, “Vincent van Gogh”, Marc Verhaegen en Jan Kragt, Stichting Eureducation, 2010, 48 pagina’s.


Gerelateerde artikelen