Maak een ontdekkingsreis langs de vele kunstschatten

18 november 2018

De nieuwste uitgave van de kleurrijke en informatieve brochure “LWL-Museums-tour” brengt de complete activiteiten- en expositieprogramma’s in woord en beeld voor een groep van 23 musea aangesloten bij de organisatie LWL-Landschaftsverband Westfalen-Lippe in Münster (D). De meeste musea van de 23 zijn gevestigd in steden die vanuit Nederland voor een dagtrip bereikbaar zijn. Bij verschillende vestigingen staat het thema “Echt of Vals in de Kunst” in kunstexpositie centraal.

Maak een ontdekkingsreis langs de vele kunstschatten

Brochure LWL-Museums-tour

Het functioneren van ons brein is uitgebreid in beeld gebracht in het Museum voor Natuurkunde in Münster. OF zal in één van de volgende uitgaven berichten over deze uiterst leerzame expositie, waarbij tevens een prachtige catalogus is verschenen. Er is tevens aandacht voor de grote veranderingen die hebben plaatsgevonden in de plaatselijke kolen- en staalindustrie, met de bijbehorende bebouwingen en installaties.

Maak een ontdekkingsreis langs de vele kunstschatten - 2 Maak een ontdekkingsreis langs de vele kunstschatten - 3 Maak een ontdekkingsreis langs de vele kunstschatten - 4
De rijk geïllustreerde brochure is te bestellen via de website www.lwl-kultur.de.

Voor de frequente bezoekers is er de LWL-Museumpas, die overigens ook geldig is in het vergelijkende aangrenzende museumgebied van de LVR organisatie. Het kunst- en cultuurlandschap van LWL is zeer gevarieerd en biedt een schat aan ontdekkingen en belevingen voor iedereen met een actieve interesse in onze cultuur. Diverse grote maakprocessen van glas en metselstenen zijn op kleine schaal te zien in museumgebouwen, die ooit dienden als productiehallen en machinehallen voor energieopwekking en nu gerenoveerd zijn om te dienen voor educatieve doeleinden. Voor de liefhebbers van optische illusies bevat het boekje een aantal leuke plaatjes waarmee kan worden gedemonstreerd.


Gerelateerde artikelen