Magisch document geeft de kunst van stereogram prijs

10 juli 2020

“Graf Von Veldran keek naar zijn adoptiezoon, zijn enige kind, en streek met zijn hand door zijn grijzende haar. Henry keek met een lege blik uit over het licht heuvelachtige landschap. Droomde hij het of zag hij iets herkenbaars in de bewolkte hemel boven steenachtige velden waarop wilde bloemen groeiden en schapen graasden?” Zo begint een geweldig geïllustreerd verhaal over misschien een ware gebeurtenis. Centraal staat een “geheimschrift” op een heel oude rol perkament.

Magisch document geeft de kunst van stereogram prijs

Die magische Prophezeiung

Na het voorzichtig uitrollen ervan is een patroon van willekeurig geplaatste letters en tekens zichtbaar. Henry ziet contouren van een oude landkaart, maar heeft een sterk vermoeden dat er nog iets is verborgen in de brei van letters en tekens. Henry herkent de dingen die anderen niet zien.

Magisch document geeft de kunst van stereogram prijs - 2
Onder toeziend oog van de graaf Von Veldran bekijkt Henri een verzameling van schijnbaar ongeordende letters en ontdekt een geheimzinnig visueel patroon; uit: ‘Die magische Prophezeiung”.

Samen met Henry kunnen de lezers van dit belevingsboek in de 3D-stereogrammen de vele dramatische beelden ontcijferen en vechtende krijgers, demonische ridders en nog veel meer zien. Je hoeft alleen maar het magische uitzicht onder de knie te krijgen. Een mysterieuze rol perkament staat aan het begin van een gevaarlijke missie die Henry wel meester is dankzij zijn visionaire capaciteiten.

ISBN 978-3-7607-1143-0, “Die magische Prophezeiung”, David F. Worsick, arsEdition, 1994, 69 pagina’s.


Gerelateerde artikelen