Margi Lake & Monika Buch in A&M jaarboek van 2022

10 augustus 2023

Traditioneel verscheen ook in 2022 weer het veel gewaardeerde jaarboek voor de donateurs van de Stichting Ars et Mathesis. In het A&M-jaarboek wordt het werk van kunstenaars met kunst op het kunstzinnige gebied tussen kunst en wiskunde realiseren, besproken en veelal in ruime mate getoond. Dit concept en de layout van de uitgaven is succesvol gebleken en zal zeker nog vele jaren meegaan. Sinds meerdere jaren zorgt Klaas Lakeman voor de samenstelling en vormgeving.

Margi Lake & Monika Buch in A&M jaarboek van 2022

Kijk in het virtuele Museum Tesseract van Stichting Ars et Mathesis.

In het nieuwe jaarboek geven afbeeldingen van werken van Margi Lake en Monika Buch de lezers een kleurrijk beeld van inspirerende vlakverdelingen van geometrische patronen en van perspectivische ruimtelijke constructies. Margi Lake begon pas in 2014 met een voor haar nieuwe vorm van kunstuiting, namelijk die van de islamitische geometrie.

Zij realiseert mooie en ingewikkelde symmetrische patronen, die telkens zijn gebaseerd op oeroude gereali-seerde tegelpatronen. Over het werk van Monika Buch verscheen al eerder een beschrijving in een A&M-jaarboek. Nieuw in haar oeuvre is haar werk waarin het illusionistische omkeerperspectief centraal staat en al kunstwerken heeft opgeleverd.

Op www.arsetmathesis.nl kunt u zien hoe u donateur kunt worden van de Stichting Ars et Mathesis en zijn er gegevens zichtbaar over de activiteiten van A&M, zoals over de altijd zo informatieve A&M-dag. Van beide kunstenaars zijn werken opgenomen in het virtuele Museum Tesseract van Stichting Ars et Mathesis.

“Margi Lake & Monika Buch”, Klaas Lakeman, Ars et Mathesis, 2022, 36 pagina’s.