Meer aandacht voor kunst met kunsttijdschrift MUZE

25 mei 2022

Het kunsttijdschrift MUZE is het 4x per jaar verschijnende verenigingsblad voor kunstleden van Avro-Tros. Het tweede nummer van dit jaar heeft extra aandacht voor de betekenis van het fenomeen kleur in de kunst. Aanleiding voor dit artikel in MUZE is de komst van een nieuw Avro-Tros programma onder de titel “De kleuren van Caspers”, waarin kunstenares en restauratrice Charlotte Caspers op zoek gaat naar een betekenis voor zes kleuren.

Meer aandacht voor kunst met kunsttijdschrift MUZE

Kunsttijdschrift MUZE verschijnt 4x per jaar.

Als voorbeeld is bij de inleiding van dit artikel het volgende geschreven: “In de middeleeuwen was geel de kleur voor narren, zieken en misdadigers”. Zij maakte voor haar nieuwe programma zes afleveringen. In elk van de afleveringen staat één kleur centraal: zwart, wit, rood, blauw, geel en goud. Vanaf 21 juni a.s. te zien op NPO 2.

Meer aandacht voor kunst met kunsttijdschrift MUZE - 2
Voor- en achterzijde van MUZE zomer 2022.

Voorts bevat MUZE 2-2022 een bericht over de grote expositie “Alphonse Mucha, Art Nouveau in Parijs” tot en met 3 juli a.s. in het Kunstmuseum Den Haag, over het werk van kunstenaar Eline Martherus, de expositie “Antony Gormley” tot en met 25 september a.s. in Voorlinden in Wassenaar, de expositie “Inside the Outside - Pioniers in fotografie” tot en met 25 september a.s. in CODA Apeldoorn en over de kunst en werken van Pat Andrea in Kasteel Ruurlo, te zien t/m 26 juni a.s. en nog veel meer interessante berichten over kleine en grotere exposities.


Gerelateerde artikelen