Mijn mooiste wiskunde

7 mei 2017

Ter gelegenheid van het afscheid van Leon van den Broek van RSG Pantarijn te Wageningen op 1 november 2007 is een heel leuk, leerzaam en spannend boek verschenen met wiskundige verrassingen. Onder de titel “Mijn Mooiste Math …” is een verzameling alleraardigste wiskunde vraagstukjes en problemen gebundeld in dit heel mooi en kleurrijk gevuld boekje.

Mijn mooiste wiskunde

Mijn Mooiste Mathe ...

De auteur van dit inspirerende boekje is de stuwende kracht achter de zogenaamde Wageningse-methode. De Wageningse-methode is een wiskundemethode voor leerlingen en docenten op havo en vwo, die voornamelijk gebruik maakt van een reeks eigen ontwikkelde studieboeken. De nieuwste boeken voor de onderbouw zijn verschenen. Deze bijzondere leer- en werkmethode activeert, ondersteunt en is ouderwets geprijsd.

Het boekje bevat 51 opgaven, puzzels en wetenswaardigheden op het gebied van de wiskunde. Mensen en in het bijzonder leerlingen, vinden het vak Wiskunde maar moeilijk, terwijl het kenmerkende van wiskunde is dat het dingen eenvoudiger maakt en problemen sneller oplost. De potpourri van opgaven bevat onder andere de tetrapuzzel, scheve prisma’s, Cassini-ovalen, het scheuren van postzegels, zwaluwstaarten, de ronde molen, het zwaartepunt van een piramide, Pythagoreïsche drietallen, lopers op de loop, pentomino’s en schaduwbeelden.

De inhoud van het puzzelboekje is zeker geschikt voor gebruik door docenten, die juist variatie willen brengen in de lessen wiskunde. Ook voor geïnteresseerden in de wiskunde een handig en speels boekje.
Kijk op www.wageningse-methode.nl voor nog meer inspirerende betoveringen in het boeiende vak van de wiskunde.

ISBN 978 90 811645 8 0, “Mijn Mooiste Mathe ...”, Leon van den Broek, Uitgeverij Leon van den Broek, 2007, 55 pagina’s.


Gerelateerde artikelen