Moderne apparaten zorgen voor medische hoogstandjes (3)

9 september 2022

In de derde voor te stellen publicatie staan de ontwikkelingen in de moderne orthopedie centraal. De patiënten hebben hiermee de mogelijkheid om na een keuze voor een bepaalde kliniek of praktijk kennis te maken met de medewerkers en de praktische bijzonderheden van ervaringen, behuizing en apparatuur. De gids informeert lezers alles over knie-, heup-, schouder- en elleboogoperaties.

Moderne apparaten zorgen voor medische hoogstandjes (3)

Modern Orthopaedics

Het slijten (artrose) van de scharniergewrichten is de meest voorkomende reumatische aandoening in onze bewegingsapparaten. In een voortschrijdend stadium van deze aandoening is het onvermijdelijk om bij de patiënt een prothese aan te brengen om de kwaliteit van het dagelijkse leven sterk te verbeteren. De prothesen functioneren langer dan tot nu toe werd aangehouden.

Uit resultaten van studies en registraties is dat gebleken. Foto’s van prothesen en röntgenopnamen geven een eerste verkennende indruk van de gecompliceerdheid van het aanbrengen ervan. Bij alle specialisten zijn inmiddels de benodigde handelingen routine geworden bij nieuwe patiënten of bij het vervangen van protheses bij oudere patiënten.

In de inleiding geeft de gids een algemeen beeld van de meest voorkomende operaties, het geschatte aantal patiënten en een aantal praktische wetenswaardigheden uit de wereld van de bewegingsprothesen en over de zorg voor de patiënt na de operatie. Dan volgt een gedeelte in de gids over de specifieke behandelmethoden. Lezers krijgen allerlei typen prothesen te zien, die standaard worden toegepast.

Na deze informatie zijn er 16 klinieken en praktijken besproken. Bij elke geselecteerde organisatie is een QR-code afgebeeld, waarmee lezers direct toegang krijgen in de praktijk van het betreffende instituut. Meerdere instituten beschikken in de eigen ruimten over de modernste scan- en onderzoeksapparaten. Dankzij de uitgebreide info is een goede voorbereiding mogelijk. Een aanbeveling voor artsen en patiënten.

ISBN 978-3-9823263-1-3, “Modern Orthopaedics”, Heiko Reichel, Neureuter Premium Publishers, 2022, 6e editie, 156 pagina’s.

De informaties in de patiëntengidsen zijn geschreven in het Duits en in het Engels. Kijk voor aanvullende informatie over de unieke brochures naar de gegevens op de website www.premiumpraxen.de.


Gerelateerde artikelen