Moderne kunst spectaculair in een ruimtelijke projectie

30 oktober 2023

Direct al bij binnenkomst van de enorme ruimte van een voormalige productiehal van het opgeheven staalbedrijf Phoenix op de locatie van industriepark Phoenix West in het Dortmunder stadsdeel Hörde, viel ons de geweldige kunstzinnige kracht op die uitgaat van driedimensionale digitale kunstprojecties op alle beschikbare ruimten en achtergebleven cilinders, muren en gebouwconstructies. Zoiets moet elke liefhebber van klassieke en/of moderne kunst gezien en beleefd hebben.

Moderne kunst spectaculair in een ruimtelijke projectie

Phoenix des Lumières Dortmund

Het programma van 3D-beeldprojecties bestaat tot en met 31 december 2023 uit drie fantastische en spectaculaire tentoonstellingen die continu worden geprojecteerd. Bij de ingang van de projectieruimte is aangegeven welke beeldshow op welk moment plaatsvindt. Tot aan het eind van het jaar komen op de Phoenix-locatie in Dortmund de kunst van Gustav Klimt en Hundertwasser bijna levensecht tot leven.

Moderne kunst spectaculair in een ruimtelijke projectie - 2 Moderne kunst spectaculair in een ruimtelijke projectie - 3

De bijbehorende muziekkeuze maakt deze belevenis voor alle bezoekers extra aangenaam. Het is werkelijk een nooit meer te vergeten belevenis en een ervaring van 3D-digitale projecties.

Phoenix des Lumières Dortmund, Phoenixplatz 4, D-44263 Dortmund, www.phoenix-lumieres.com.


Gerelateerde artikelen